Velkommen til Synne, Vårin, Oddrun og John Vegard Bjørklund sin blogg. Vi er tilbake i Tromsø etter 6 mnd på reise til New Zealand.

Copyright © 2008 Bjørklund. All private pictures in this blog are copyrighted Oddrun and John Bjørklund Norway, and may NOT be distributed.


søndag 20. april 2008

Søndagstur til Mt Cargill

Dagen i dag startet temmelig rolig. Ungene våknet ikke før kl 9, siden vi i går ettermiddag/kveld var på besøk hos Åsa et al. i MacAndrew bay. Der så ungene film og spiste lørdagsgodter, og vi voksne koste oss med ost og kjeks. Det ble ganske sent før ungene var i seng.

*****

John spiste dårlig bacon til frokost og ble spysjuk... Vi andre lagde kanelsnurrer og flette av en slags bolledeig (en slik en uten kardemomme og med selvhevende mel istedet for gjær). Etter Vårin og John sin høneblund, dro vi på kjøretur til Mt Cargill. Dette er det høyeste fjellet i nærheten av Dunedin, og her er det full utsikt over byen og halvøya (peninsulaen). Det er grusvei opp dit, med humper så det holdt. Ungene derimot holdt på å le seg skakke fordi humpingen og den bratte stigningen kilte i ørene deres. Men vi kom oss nå opp dit, og ungene måtte ha på både lue og skjerf. På toppen var det skikkelig bra - bare se på bildene.


Vårin og Synne i luer og skjerf de fikk fra mor (Jorun) når hun var her. Jakkene fikk de av mor og far. Resten står vi for... he he... I bakgrunnen ser dere Dunedin. Huset vårt ligger bak Synne sin høyre arm et sted.





John og godjentene. Det var strålende vær i dag også, og vi dro opp dit i fem tida - og da var solen på tur ned.





Dunedin. Vårt hus ligger i den nærmeste dalen. Det er ikke et vann som er midt i bildet, men deler av havnen. Selve sentrum ligger på høyresiden av havna. Det tar oss ca 35-40 min å gå til sentrum, men vi kan likegodt innrømme det med en gang - vi tar bilen...






Enda et bilde av John og småjentene.





Oddrun og jentene. Synne og Vårin står på en stein hvor de ulike tettstedene er markert. Da kan man ved å stille seg i midten finne ut hvor alt er... Bak ryggen til Oddrun er Portobello, og til venstre for Synne er Taiaroa head.






Utsikten mot Port Chalmers på denne siden - og Peninsulaen på andre siden.


Speachless...

Det ble mørkt fort. I løpet av den korte tiden vi var på Mt Cargill begynte det å skumre, og før vi kom oss hjem var det helt mørkt. Her er er bilde av Dunedin by night.


*****

Det var alt i denne omgang. Vi ønsker dere alle ei fortsatt god helg her fra Dunedin.

Ingen kommentarer: